2/20/2010

Manaajans'ın yeni yüzü...



Manajans JWT Başkanı Zeynep Başaran'ın Şubat 2010 itibariyle görevinden ayrılmasının ardından yeni ajans başkanı Tuğbay Bilbay oldu.

Tuğbay Bilbay kimdir?

1972 yılında İzmir’de doğdu. Üniversiteye kadar sırasıyla Ankara, Merzifon, Samsun ve İzmir’de okudu. Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu.

1998’e kadar Yapı Kredi Bankası Kurumsal Pazarlama bölümünde portföy yönetmenliği yaptı. Aynı yıl M.A.R.K.A.’nın kurucusu Hulusi Derici’ye yazdığı bir mektup reklam kariyerini başlattı. 2000 yılında aynı ajansın yaratıcı yönetmeni oldu. 2002-2006 yılları arasında Leo Burnett ve 2006 yılından günümüze kadar Grey İstanbul’da yaratıcı yönetmen olarak görev yaptı. 100’ün üzerinde ödülü ekip arkadaşlarıyla paylaştı. Bu ödüller arasında Türkiye’nin kazandığı ilk altın The One Show kalemi, 4 gümüş LIAA, gümüş Clio ve D&AD inbook ödülleri de var. Grey’deki çalışma sürecinde Grey Group tarafından verilen “Accelerating Creativity” ödülünü kazandı ve Grey'in Global Yaratıcı Komitesi’nin 12 daimi üyesinden biri oldu. Çalışmaları Luerzer’s Archive, D&AD, Communication Arts, WPPED Cream gibi dergi ve seçkilerde yayımlandı. NYfests, Golden Drum, Kristal Elma, GMK jürilerinde görev yapan Tuğbay Bilbay’ın, takım arkadaşlarıyla birlikte aldığı başlıca ödüller arasında Cannes Lions’dan gümüş aslan, altın Epica ve NYFests’den altın madalyalar, çeşitli Golden Drum ödülleri, 3 Effie ve 5 adet ulusal büyük ödül de bulunmaktadır.

Tuğbay Bilbay röportajı için;
http://elmaaltshift.com/2008/12/02/tugbay-bilbay-engin-kafadar/

Tuğbay Bilbay'ın Hulusi Dericiye yazdığı mektup özellikle beni çok etkilemiştir ve bizlerin de hayallerine ulaşabilmesi için birşeyler yapması gerektiğini yeniden hatırlatmıştır..Çünkü tek bir mektup hayat değiştirir..Tek bir söz..Bazen tek bir iş..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder